'Furieus' PEC Zwolle en PSV trekken samen op: 'We beraden ons op stappen'

'Furieus' PEC Zwolle en PSV trekken samen op: 'We beraden ons op stappen'

21-02-2019 10:45 Laatste update: 10:49
251

PEC Zwolle-directeur Gerard Nijkamp is helemáál niet te spreken over de handelwijze van de KNVB. De voetbalbond heeft het besluit om de uitwedstrijd van PEC tegen Ajax te verplaatsen op eigen houtje genomen.

Ajax - PEC Zwolle wordt daardoor niet op zaterdag 2 maart, maar woensdag 13 maart afgewerkt. "We hebben aan de bond laten weten weten dat we er niet aan mee wilde werken, maar het is er gewoon doorheen gedrukt", reageert Nijkamp bij RTV Oost.

Door de verplaatsing heeft Ajax meer tijd om zich voor te bereiden op de Champions League-return tegen Real Madrid. PEC moet echter drie wedstrijden in acht dagen spelen: AZ-thuis, Ajax-uit en Excelsior-uit. Nijkamp: "Wij zijn furieus en woedend over dit besluit. De spelregels worden tijdens de competitie veranderd."

"Dit zijn zaken die je niet tijdens de competitie moet doen, maar voor het seizoen moet regelen. We willen best in een weekend van dag wisselen, maar dit is een volstrekt andere optie", vervolgt Nijkamp. De PEC-directeur heeft contact met PSV, dat zich ook benadeeld voelt. "We zijn ons nog aan het beraden op stappen."

Nijkamp heeft meer redenen om boos te zijn. "Onze supporters moeten nu op een woensdagavond om 18.30 uur in Amsterdam zijn. Midden in de spits. Dat is bijna onmogelijk. Daarnaast komen we met een vrij weekend te zitten." Hij wil nu snel alle feiten op tafel krijgen. "Wij gaan in ieder geval tot het maximale."

Lees ook: PEC-voorzitter Visser woedend: 'Belachelijk, hier laten we het niet bij'