Avontuur De Boer begint: 'Als hij Champions League wint, krijgt hij standbeeld'

Avontuur De Boer begint: 'Als hij Champions League wint, krijgt hij standbeeld'

21-02-2019 13:19
38

Frank de Boer begint komende nacht aan zijn avontuur als trainer van Atlanta United. De oefenmeester wacht een zware, maar niet onmogelijke taak in de Verenigde Staten.

Dat stelt journalist Doug Robertson tegenover de NOS. "Atlanta United gaat wederom vol voor de winst in de MLS. Ze zijn de grote favoriet.". In Costa Rica speelt Atlanta United komende nacht in de achtste finale van de Concacaf Champions League. Het is de eerste echte test voor De Boer, sinds hij het stokje over nam van Gerardo Martino.

Thomas Rongen, analist voor onder meer de Amerikaanse televisiezender CBS, ziet duidelijke verschillen tussen De Boer en Martino. "Het maakte Martino bijvoorbeeld niet uit als spelers vijf of tien minuten te laat kwamen. De Boer heeft echt gezorgd voor discipline in de selectie. (...) Hij moet ook wel want ze willen het voorgaande seizoen overtreffen."

Het vorige seizoen overtreffen, is volgens Rongen niet onmogelijk. "Natuurlijk zijn dat grote schoenen om te vullen, maar het is zeker mogelijk. De play-offs halen ze in ieder geval wel. Maar ik denk dat als hij de Champions League wint, hij hier een standbeeld krijgt. Dan kan hij echt niet meer stuk."