Ajax-fans demonstreren in Den Haag: 'Niet de bedoeling dat er problemen komen'

Ajax-fans demonstreren in Den Haag: 'Niet de bedoeling dat er problemen komen'

21-02-2019 14:14
201

De AFCA Supportersclub wil met een demonstratie in Den Haag zondag een statement maken naar de burgemeester van Den Haag én de KNVB. De supportersgroep is kwaad dat ze niet welkom zijn bij de uitwedstrijden tegen ADO Den Haag.

'De KNVB moet lef en daadkracht gaan tonen om in ieder geval de regels te hanteren die ze zelf hebben bedacht", stelt voorzitter Jacob Bernard in gesprek met AT5. Een bus met 249 man reist zondag af naar Den Haag om te demonstreren. De supporters van de Amstedammers zijn sinds 2006 niet meer welkom in Den Haag.

Wedden

Meer odds

Volgens Bernard heeft het lang genoeg geduurd. "Er staan geen straffen meer open en het incident is inmiddels dertien jaar geleden", stelt hij. Daarom wil de supportersclub dat de KNVB zich gaat inzetten voor het toelaten van Ajax-fans in Den Haag én Rotterdam. "Als je kijkt naar Ajax - FC Utrecht. In samenspraak is er besloten dat we weer welkom zijn en dat is helemaal goed gegaan. Dat is een voorbeeld dat het toch wel kan."

Ook ADO-supporters zullen demonstreren tegen het besluit dat er geen uitsupporters meer welkom zijn. Bernard verwacht geen problemen als de supportersgroepen bij elkaar komen. "Ons voornemen is om de demonstratie rustig te laten verlopen, daar focussen we op. Maar het is niet de bedoeling dat er problemen komen. Dat zou slecht zijn voor de vervolggesprekken."