De Jong vol lof in eerste Barça-interview: Ik vind hem de grootste speler ooit

De Jong vol lof in eerste Barça-interview: "Ik vind hem de grootste speler ooit"

21-02-2019 15:26
50

Frenkie de Jong toont zich in zijn eerste interview met het clubkanaal van FC Barcelona van zijn zelfkritische kant. In zijn spel is een hoop voor verbetering vatbaar, stelt de 21-jarige Ajacied.

"Of ik de stijl van Barça heb? We zullen zien. Het is moeilijk om heel goede dingen over jezelf te zeggen", zegt De Jong, die vervolgens een heel reeks verbeterpunten opdreunt. "Ik moet meer scoren, meer assists geven, verdedigend beter worden, wat sterker worden, mijn linkervoet ontwikkelen en nog een paar dingen."

De Jong was drie jaar geleden al eens in Camp Nou. "Met mijn vriendin. Mijn zaakwaarnemer Ali (Dursun, red.) regelde heel goede kaarten voor ons. Neymar, Messi, iedereen was er. Echt genieten", aldus de middenvelder, die zichzelf beschrijft als een 'aardig persoon'. "Ik wil gewoon aardig zijn tegen de mensen."

Vanaf volgend seizoen is De Jong teamgenoot van Lionel Messi. "Ik kijk ernaar uit om met hem samen te spelen. Ik vind hem de grootste speler ooit. Hij is compleet, kan alles met een bal, creëert veel kansen, heeft een fantastische linkervoet en is zó slim... Hij is gewoon van een ander niveau."

Lees ook: Frenkie de Jong debuteert voor Barcelona-camera: 'Overmars meteen positief'