'Barcelona zag af van binnenhalen Benzema: geen oogcontact tijdens gesprek'

'Barcelona zag af van binnenhalen Benzema: geen oogcontact tijdens gesprek'

21-02-2019 19:34
24

Karim Benzema is aan alweer zijn tiende seizoen in dienst van Real Madrid bezig, maar had zomaar voor aartsrivaal FC Barcelona kunnen spelen, onthult Marca donderdagavond. De Franse aanvalsleider had in de zomer van 2008 een ontmoeting met toenmalig Barça-directeur Txiki Begiristain.

Benzema speelde toen nog bij Olympique Lyon en Begiristain ging op bezoek in Frankrijk. Volgens Marca had de huidige technisch directeur van Manchester City na één gesprek al genoeg gezien. Benzema zou Begiristain niet aan hebben gekeken tijdens het onderhoud, dat naar verluidt in een weinig gemoedelijke sfeer verliep. Barça lijkt hierdoor af te hebben gezien van het aantrekken van de Fransman, uit angst dat hij grote moeite zou hebben om te integreren in de kleedkamers van Camp Nou.

De inmiddels 31-jarige spits bleef alsnog in Lyon, maakte in het daaropvolgende seizoen zeventien Ligue 1-doelpunten en vertrok in de zomer van 2009 voor 35 miljoen euro naar Real Madrid. In dienst van De Koninklijke werd Benzema twee keer Spaans landskampioen en sleepte hij vier Champions League-zeges in de wacht. In september 2017 verlengde hij zijn contract tot medio 2021.