Telegraaf: Ajax ziet oude bekende Fosu-Mensah als ideale opvolger De Ligt

Telegraaf: Ajax ziet oude bekende Fosu-Mensah als ideale opvolger De Ligt

22-02-2019 06:40 Laatste update: 08:19
134

Timothy Fosu-Mensah moet bij Ajax de opvolger worden van Matthijs de Ligt, meldt De Telegraaf vrijdagochtend. Volgens de ochtendkrant heeft Ajax de eerste contacten met de zaakwaarnemer van de drievoudig Oranje-international al gelegd.

Fosu-Mensah heeft een verleden bij Ajax: de 21-jarige verdediger speelde tussen 2006 en 2014 in de Amsterdamse jeugdopleiding, waarna hij naar Manchester United vertrok. Daar staat hij nog anderhalf jaar onder contract, hoewel hij momenteel aan Fulham wordt verhuurd. Een groot succes is zijn verblijf op Craven Cottage echter niet. De afgelopen drie maanden mocht Fosu-Mensah slechts twee keer invallen in een officiële wedstrijd.

Afgelopen winter was het Italiaanse SS Lazio nog serieus in de markt voor Fosu-Mensah, onthult De Telegraaf. De nummer zeven van de Serie A dacht aan een huurdeal met optie tot koop, maar de in Amsterdam geboren verdediger besloot om toch bij Fulham te blijven. In principe keert hij deze zomer terug bij Manchester United, waar hij echter niet veel uitzicht op speeltijd lijkt te hebben. Hoeveel The Mancunians willen vangen voor Fosu-Mensah, is nog niet duidelijk. De transfersom lijkt echter lager uit te vallen dan die van Daley Blind, die afgelopen zomer voor zestien miljoen overkwam van Old Trafford.