Geïrriteerde Van Hooijdonk slaat terug naar 'dwazen': Ik vind het waanzinnig

Geïrriteerde Van Hooijdonk slaat terug naar 'dwazen': "Ik vind het waanzinnig"

22-02-2019 07:42
33

Pierre van Hooijdonk snapt helemaal niets van het commentaar dat hij krijgt op zijn vertrek bij NAC Breda. De oud-spits zat gedurende de winterse transferperiode belangeloos in het technisch hart van de Eredivisie-hekkensluiter.

Van Hooijdonk was in januari medeverantwoordelijk voor het vertrek van een aantal spelers en de komst van vijf versterkingen. Dat hij alweer weg is bij NAC, zorgde voor de nodige kritiek. "Ik ben niet ineens verdwenen of weggelopen, hou op zeg. Ik vind het waanzinnig dat het gat tussen werkelijkheid en wat geschreven en gezegd wordt zo groot is", reageert de oud-international in BN DeStem. "Regelmatig ben ik in Zundert en maandag heb ik Jong NAC gezien, ik blijf betrokken. Wat wil men dat ik nog meer doe?"

Van Hooijdonk heeft niét de ambitie om technisch manager te worden in Breda. "Ik heb een baan bij de NOS en ben een vast onderdeel van Studio Voetbal, dat gaat niet samen met een (officiële, red.) functie bij NAC. Dat schuurt. Ik moet onafhankelijk zijn."

Het stoort Van Hooijdonk als mensen zeggen dat hij geen verantwoordelijkheid neemt. "Het is nooit goed. Ik heb niks te verbergen, ben voor iedereen aanspreekbaar en heb juist wél mijn verantwoordelijkheid gepakt bij NAC in de wetenschap dat als er klappen komen, zoals nu gebeurt, ik ze opvang. Mensen willen het niet begrijpen. Alles wordt anders uitgelegd, omdat een paar dwazen elke keer het tegenovergestelde roepen waardoor dat de waarheid wordt. Mensen worden geïndoctrineerd."