'Vertrokken Vitesse-directeur was al drie weken afwezig vanwege ziekmelding'

'Vertrokken Vitesse-directeur was al drie weken afwezig vanwege ziekmelding'

22-02-2019 07:57 Laatste update: 08:04
31

Vitesse en directeur Joost de Wit hebben na ruim vijf jaar afscheid genomen en deden dat volgens de officiële lezing 'in goed overleg'. De Gelderlander plaatst echter zijn vraagtekens bij het plotselinge vertrek van de CEO.

Volgens de lokale ochtendkrant is De Wit al enige tijd niet meer gesignaleerd in de Gelredome: de 56-jarige directeur zou zich drie weken geleden ziek hebben gemeld. 'Dat is een typisch voorbeeld van een arbeidsconflict, voorkomend in elke bedrijfstak', schrijft de Gelderlander in de editie van vrijdagochtend.

Het medium spreekt bovendien zijn verbazing uit over het feit dat De Wit, ondanks een contract voor onbepaalde tijd, midden in het seizoen zijn koffers pakt. Mogelijk was de inmiddels vertrokken directeur ontevreden over zijn beperkte invloed op het Vitesse-beleid. De Gelderlander schreef onlangs al dat de macht in het Gelredome vrijwel volledig bij eigenaar Valeri Oyf ligt. 'De plotselinge breuk duidt op een significant verschil van inzicht met Oyf', vermoedt de ochtendkrant.

Lees ook: Vitesse-directeur per direct weg: 'Op zo'n moment is het beter dat je vertrekt'