PSV haalt Romário terug naar Eindhoven: 'Eén van de grootste voetballers ooit'

PSV haalt Romário terug naar Eindhoven: 'Eén van de grootste voetballers ooit'

22-02-2019 09:01
120

Romário de Souza Faria, voetbalnaam Romário, keert terug naar Eindhoven. De legendarische oud-spits van PSV is volgende week zaterdag aanwezig bij de carnavalsoptocht.

Dat heeft PSV-sponsor Energiedirect.nl geregeld. Romário rijdt op zijn eigen carnavalswagen als 'Koning Carnaval' mee met de optocht in Eindhoven. Een aantal supporters wordt uitgenodigd om de Braziliaan te vergezellen op zijn wagen.

"We wilden heel graag iets speciaals doen voor de fans van PSV", verklaart Jorrit Pijlman, marketing directeur van Energiedirect.nl, op de PSV-website. "Ik ben dan ook heel trots dat een van de grootste voetballers aller tijden voor Carnaval naar Nederland komt. Hij wist met zijn samba-stijl van iedere wedstrijd een feest te maken. Die samba voegen we nu toe aan de optocht in Lampegat."

In een videoboodschap laat Romário weten dat hij volgende week inderdaad naar Eindhoven komt. Pijlman wil in gesprek met het Eindhovens Dagblad niet zeggen hoeveel de Braziliaan heeft gekost. "Maar je ziet aan Romário dat hij het niet alleen voor het geld doet. Zijn ogen fonkelen als hij over PSV praat. Hij wenst de spelers zelfs nog succes voor de wedstrijd tegen Feyenoord."

Romário speelde tussen 1988 en 1993 voor PSV, waar hij liefst 98 keer scoorde in 109 competitiewedstrijd. Na zijn avontuur in Nederland maakte hij de overstap naar FC Barcelona en een jaar later werd hij met Brazilië wereldkampioen.