Feyenoord kan PSV-uit niet laten lopen: 'Dan was het sentiment misschien anders'

Feyenoord kan PSV-uit niet laten lopen: 'Dan was het sentiment misschien anders'

22-02-2019 11:22
100

Feyenoord kan het zich niet permitteren om de uitwedstrijd tegen PSV weg te geven, ondanks het feit dat het met een overwinning in Eindhoven aarstrivaal Ajax helpt. De Rotterdammers hebben de punten namelijk zelf nog veel te hard nodig in de strijd om de derde plek.

Dat stelt Remco Ravenhorst, voorzitter van supportersvereniging De Feijenoorder. "Het is belangrijk dat we aan PSV-uit een goed gevoel overhouden, dan ga je toch met meer vertrouwen de wedstrijd tegen Ajax in", begint hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Bovendien zijn wij helemaal niet in de positie om wedstrijden te laten lopen. We hebben de punten veel te hard zelf nodig. De afgelopen vijf duels hebben we maar zes punten gepakt, dat is gewoon te weinig. Kijk, als we nou een enorme voorsprong hadden op AZ, dan was het sentiment misschien anders. Maar nu telt alleen het belang van Feyenoord."

Wedden

Meer odds

Ravenhorst geeft wel toe dat de bekerwedstrijd tegen Ajax belangrijker wordt geacht dan de competitiewedstrijd in Eindhoven. "Ik proef wel bij de achterban dat die wedstrijd bovenaan het lijstje staat. De beker is toch de enige manier om het weinig florissante seizoen nog een beetje te redden. Als je verliest, lijkt het seizoen uit te gaan als een nachtkaars. Dus stel: je twijfelt bijvoorbeeld of Robin van Persie wel twee wedstrijden zo kort op elkaar kan spelen, dan zou ik geen risico met hem nemen tegen PSV."