Update: ADO, Ajax en KNVB leggen samen krans bij herdenking Februaristaking

Update: ADO, Ajax en KNVB leggen samen krans bij herdenking Februaristaking

25-02-2019 19:13 Laatste update: 19:17
216

ADO Den Haag-supporters hebben in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Ajax op meerdere plekken in Amsterdam 'verkeersborden, bushaltes en ramen van cafés' beklad. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De ADO-fans hebben onder meer leuzen als '070 FCDH', 'Anti 020' en hakenkruizen achtergelaten. Op het Instagramaccount Awaydays_fcdh werden vrijdagochtend  foto's en video's geplaatst.

Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen, maar hoeveel precies is niet bekend. "Maar eentje is heel opvallend. De Dokwerker is ook beklad. Ongepast", aldus een woordvoerder tegenover het AD. Dat beeld staat op het Jonas Daniël Meijerplein en is ter nagedachtenis aan de Februaristaking in 1941, het enige massale protest tegen de Jodenvervolging ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. "Ze hebben gelukkig alleen de onderarm en linkerheup beklad. Waarschijnlijk zijn ze gestoord of durfden ze het toch niet aan om het helemaal onder te spuiten."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tot zondag joe 👋🏽🖕🏽

Een bericht gedeeld door FC Den Haag Home&Away 👕👖👟 (@awaydays_fcdh) op

Volgens het AD is het waarschijnlijk dat de boodschappen gericht zijn tegen Ajax. Zondag gaan de Amsterdammers op bezoek bij ADO en bij een van de gemaakte foto's is de tekst 'Tot zondag joe' te lezen. Bij ADO Den Haag - Ajax zijn overigens geen supporters uit Amsterdam welkom. Wel gaat een groep Ajax-supporters zondag demonstreren in Den Haag.

Update 25/2 19.13: Bestuurders van ADO Den Haag hebben maandag samen met vertegenwoordigers van Ajax en de KNVB een krans gelegd tijdens de herdenking van de Februaristaking, meldt de voetbalbond via de eigen website. De betrokkenen laten met dit gebaar hun afschuw merken over het gedrag van enkele ADO-fans in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Ajax.