Europa League-loting: zware klus voor Oostenrijk met oog op UEFA-ranking

Europa League-loting: zware klus voor Oostenrijk met oog op UEFA-ranking

22-02-2019 13:22 Laatste update: 13:30
55

Quincy Promes neemt het met Sevilla in de achtste finale van de Europa League op tegen Slavia Praag. Stefan de Vrij treft met Internazionale het Duitse Eintracht Frankfurt van Jetro Willems en Jonathan de Guzman. De loting leverde vrijdagmiddag diverse andere topaffiches op.

Voor Nederland is er goed nieuws met het oog op de de UEFA-coëfficiëntenlijst. Het Oostenrijkse Salzburg wacht een loodzware klus in de achtste finale. De Italiaanse topclub Napoli is de tegenstander. Oostenrijk nam donderdag de elfde plaats over van Nederland doordat Salzburg afrekende met Club Brugge. Alleen een mirakel van Ajax in Madrid kan Nederland de felbegeerde elfde plek nog terug bezorgen.

De Premier League-topclubs Chelsea en Arsenal hebben relatief gunstig geloot. De geplaagde manager Maurizio Sarri neemt het met The Blues op tegen Dynamo Kiev, terwijl The Gunners de degens kruisen met Stade Rennes.

Na de wedstrijden van donderdag zijn nog zestien ploegen in de race in de Europa League. Vanaf de achtste finales kunnen teams uit hetzelfde land ook tegen elkaar loten. Door de vroegtijdige uitschakeling van Feyenoord, AZ en Vitesse doet al het hele seizoen geen enkele Nederlandse club mee aan het hoofdtoernooi van de Europa League.

De achtste finales worden op 7 en 14 maart gespeeld. De finale van de Europa League is op 29 mei in het Olympisch Stadion van Baku, Azerbeidzjan.