Slutsky kiest voor Linssen en Dauda in Vitesse-aanval; Serero groot vraagteken

Slutsky kiest voor Linssen en Dauda in Vitesse-aanval; Serero groot vraagteken

Vitesse kan zondag in het uitduel met FC Emmen gewoon een beroep doen op Bryan Linssen, maar Thulani Serero is nog een groot vraagteken. De Zuid-Afrikaan ondervindt nog altijd hinder van zijn lies en staakte voortijdig de training.

"We spelen daar op kunstgras en dat is een nadeel voor de blessure van Serero. Hij heeft nauwelijks getraind deze week. Serero is daarom een groot vraagteken voor zondag, maar morgen nemen we een beslissing over hem", zegt trainer Leonid Slutsky tegen Omroep Gelderland.

De aanwezigheid van Linssen is een meevaller. De aanvaller sluit na nekklachten zaterdag weer aan voor de laatste groepstraining. Hij vormt zondag in Drenthe een spitsenkoppel met Anderlecht-huurling Mohammed Dauda, meldt de Gelderlander. Dauda is de vervanger van Oussama Darfalou, die is uitgeschakeld met een enkelblessure. Ook Tim Matavaz ontbreekt nog. De Sloveen is wel hard op de weg terug.

Slutsky kiest tegen Emmen vermoedelijk voor een 4-4-2 systeem. Martin Odegaard en Alexander Büttner bezetten de flanken. Voor het duel wordt een minuut stilte in acht genomen voor Jorg Scherpen, de broer van Emmen-doelman Kjell Scherpen.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Eduardo; Karavaev, Doekhi, Clarke-Salter Clark; Odegaard, Bero, Foor, Büttner; Dauda, Linssen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s