Van der Gaag voorzichtig: 'Moeten het niet alleen aan hem ophangen'

Van der Gaag voorzichtig: 'Moeten het niet alleen aan hem ophangen'

22-02-2019 13:52
11

Een flinke opsteker voor NAC Breda in de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie. Mitchell Te Vrede beaamt dat hij weer fit is. Hij hoopt zaterdagavond tegen FC Groningen al zijn rentree te maken.

"Ik ben fit. De rest is aan de trainer of ik wellicht een basisplaats ga krijgen", zegt de 27-jarige spits tegen Omroep Brabant. Te Vrede miste in totaal vier wedstrijden, nadat hij meteen na de winterstop geblesseerd raakte tegen Willem II. "Ik zat zelf in een goede fase met een aantal goals. Ik ging steeds beter spelen. Maar deze blessure kwam echt op een verkeerd moment. Het was echt klote om dan meteen in de eerste wedstrijd uit te vallen. Uiteindelijk voel je je wel machteloos."

Trainer Mitchell van der Gaag is blij met de terugkeer van zijn eerste spits, maar trapt op de rem. "Hij is sinds deze week weer aangesloten. Dat ging iedere dag goed, zonder reactie. We moeten het alleen niet alleen aan hem ophangen. Hij is er een maand uit geweest. We moeten het met z'n allen doen."

NAC maakte eerder op de dag bekend dat Mikhail Rosheuvel uit de selectie is gezet. "We vinden het tijd om nu in te grijpen. Het is met name zonde voor Mika", liet Van der Gaag weten.

Lees ook: Te Vrede zorgt voor boost in degradatiestrijd NAC; toekomst spits nog onduidelijk