Olde Riekerink lovend over Johnsen; slecht nieuws over Stijn Schaars

Olde Riekerink lovend over Johnsen; slecht nieuws over Stijn Schaars

Gepubliceerd: vrijdag 22 februari 2019 om 15:36vr 22-02-2019 om 15:36

Dennis Johnsen lijkt zaterdag in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard zijn basisdebuut te maken voor sc Heerenveen, meldt de Leeuwarder Courant. Trainer Jan Olde Riekerink bevestigt dat de van Ajax overgekomen linksbuiten flink op de deur klopt.

"Dennis is drie keer goed ingevallen", doelt Olde Riekerink op de minuten die Johnsen maakte tegen Vitesse, PEC Zwolle en PSV. Mocht Johnsen in de basis staan, dan gaat dit ten kosten van Nemanja Mihajlovic. "Maar Nemanja zal altijd een optie blijven. Hij heeft tegen PEC en PSV wel voor een assist gezorgd."

Met Fortuna Sittard treft Heerenveen een ploeg die ijzersterk presteert op eigen bodem. "Ze hebben 21 van hun 26 punten in thuiswedstrijden gepakt", weet Olde Riekerink. "Voorin hebben ze een paar jongens die wedstrijden kunnen beslissen. Maar wij gaan naar Sittard om te winnen. Er liggen zeker mogelijkheden voor ons."

Heerenveen moet het zonder routinier Stijn Schaars stellen. De middenvelder viel vorige week uit tegen PSV (2-2) met een onderbeenblessure. Olde Riekerink verwacht de aanvoerder pas over twee á drie weken terug.

Poll

Wat wordt Fortuna-Heerenveen?

(550 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws