Henk de Jong gelukkig: 'Hij kon naar topclubs, maar kiest voor De Graafschap'

Henk de Jong gelukkig: 'Hij kon naar topclubs, maar kiest voor De Graafschap'

22-02-2019 16:45
34

Aanwinst Nabil Bahaoui begint zaterdag nog niet in de basis bij De Graafschap, dat op bezoek gaat bij PEC Zwolle. Trainer Henk de Jong verwacht desondanks spoedig een beroep te kunnen doen op de 28-jarige middenvelder.

"Die gaat gewoon mee", vertelt De Jong aan Omroep Gelderland. "Hij was gewoon basisspeler bij Grasshoppers. Hij moet nog even optrainen en spanning op de poten hebben. Die jongen moet extra kwaliteit brengen. Hij kon kiezen uit topclubs, maar hij gaat naar De Graafschap. En daar mogen we heel trots op zijn met z'n allen."

De Jong wil in Zwolle breken met de slechte resultaten van De Graafschap buitenshuis. "We moeten twee of drie uitwedstrijden winnen en daar zullen we ook voor gaan. Dat zal ook wat risico's inhouden. In de kont gaan hangen en slap gaan spelen, daar bereiken we niks mee. Dat heeft het verleden uitgewezen, dat we dan niks creëren. We gaan proberen met open vizier die wedstrijd te winnen."

De Superboeren pakten dit seizoen slechts twee van de achttien punten buitenshuis. De ploeg van De Jong staat zeventiende met twee punten meer dan hekkensluiter NAC Breda.