Stam foetert: 'Ajax heeft het budget om daar rekening mee te houden'

Stam foetert: 'Ajax heeft het budget om daar rekening mee te houden'

22-02-2019 17:44
151

Ook Jaap Stam is niet te spreken over de beslissing van de KNVB om Ajax - PEC Zwolle uit te stellen vanwege de Champions League-return van Ajax tegen Real Madrid. Stam, die bij Ajax speler en trainer van de beloftenploeg was, vindt dat de Amsterdammers bestand moeten zijn tegen een druk speelschema.

Stam noemt het in gesprek met de Stentor 'een beetje overtrokken'. "Als je Ajax bent, weet je dat je veel wedstrijden op topniveau speelt. Daar ben je een topclub voor en als topclub heb je ook het budget om daar van tevoren rekening mee te houden in de selectie. Dat soort clubs moet dat gemakkelijk kunnen bolwerken. Die jongens zijn dat gewend en hebben ook de kwaliteiten om drie wedstrijden in een week te spelen. Die club heeft de middelen om dat met een goede en brede selectie te bewerkstelligen."

Het argument dat het belangrijk is voor het Nederlandse voetbal gaat er bij Stam niet in. "Dat zal allemaal wel, maar toen er over vergaderd werd, ging het eerst over verplaatsing bij een zege van Ajax. Het resultaat in het eerste duel tegen Madrid was volgens mij niet je van het (1-2 verlies, red.)."

"Toch wordt het erdoor gedrukt", foetert Stam. "Dat gaat ten koste van ons normale schema dat we nodig hebben om rekening te houden met wat een tegenstander gaat doen, om onze eigen wedstrijden goed te analyseren en om de tijd te hebben om alle spelers fit en gereed te maken voor de volgende wedstrijd. Daar gaat iedereen aan voorbij en dat vind ik een verkeerde zaak."