'KNVB reageert op dringend verzoek PEC: duel met Ajax niet opnieuw verplaatst'

'KNVB reageert op dringend verzoek PEC: duel met Ajax niet opnieuw verplaatst'

22-02-2019 19:39
236

De KNVB heeft geen gehoor gegeven aan het verzoek van PEC Zwolle om de wedstrijd tegen Ajax alsnog op zaterdag 2 maart te laten afwerken. Het Algemeen Dagblad meldt dat KNVB-directeur Eric Gudde aan de club uit Zwolle heeft laten weten dat de nieuwe datum blijft staan. 

Eerder op de dag maakte PEC al duidelijk absoluut niet te spreken te zijn over de gang van zaken. De club schreef een officiële brief naar de KNVB met het verzoek om verplaatsing van de wedstrijd terug te draaien. Gudde heeft vrijdagmiddag gereageerd door middel van 'een schrijven aan de clubleiding van PEC'. Daarin valt volgens het AD te lezen dat de voetbalbond Ajax - PEC laat afwerken op de nieuwe datum: woensdag 13 maart. 

De KNVB oordeelt dat het belang van het Nederlands voetbal zwaarder weegt dan de argumenten die PEC aanhaalde. De eredivisionist vindt dat het eerlijk verlopen van de competitie geweld wordt aangedaan, omdat PEC nu halverwege maart drie wedstrijden in een week moet afwerken. Dat hoeven de concurrenten niet. 'Een duidelijker voorbeeld van competitievervalsing kan ik me niet bedenken', aldus PEC-voorzitter Adriaan Visser. Ook de uitsupporters worden volgens PEC benadeeld door de datumwijziging.

Voordat de maatregel werd getroffen, heeft de KNVB ook de mogelijkheid onderzocht om de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax van komende woensdag te verplaatsen. Dat bleek voor de gemeente Rotterdam een onmogelijke opgave. PEC laat het er voorlopig nog niet bij zitten: de club overweegt een spoedeisende arbitragezaak aan te spannen om alsnog in het gelijk gesteld te worden. De directie bekijkt nu met juristen of die stap kans van slagen heeft. 

Woensdag werd bekend dat Ajax - PEC is verplaatst van zaterdag 2 maart naar woensdag 13 maart, om Ajax te ontlasten richting de return tegen Real Madrid. Naast PEC reageerde ook PSV gepikeerd op het nieuws. De Eindhovenaren hebben inmiddels besloten geen verdere stappen te ondernemen