Update: 'Stam hoorde nog niets van Feyenoord en heeft andere dingen aan z'n hoofd'

Update: 'Stam hoorde nog niets van Feyenoord en heeft andere dingen aan z'n hoofd'

23-02-2019 23:55 Laatste update: 23:55
77

Jaap Stam is een kandidaat om volgend seizoen trainer te worden van Feyenoord. Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam van Voetbal International zei dat vrijdagavond bij Veronica Inside. Eerder deze week meldde Telegraaf-journalist Valentijn Driessen al dat Stam wordt genoemd bij Feyenoord.

"Bij een deel binnen Feyenoord is Jaap Stam zeker een optie", aldus Krabbendam bij VI. "Zijn naam hoor je steeds vaker. Ik kan me niet voorstellen dat hij nog niets heeft gehoord vanuit Rotterdam. Ik vermoed van wel. Hij heeft de uitstraling en het verleden." Stam is momenteel trainer van PEC Zwolle.

Niet alleen Stam, ook Dick Advocaat is (nog steeds) een kandidaat voor Feyenoord. Advocaat zegde de club in een eerder stadium af. Uit emotie, zo gaf hij achteraf toe. Advocaat was niet blij met het negatieve sentiment rond zijn persoon. Het plan is dat Advocaat een jaar trainer wordt van Feyenoord, waarna Dirk Kuyt het overneemt.

"Voor veel mensen binnen Feyenoord is dat nog steeds een constructie", zegt Krabbendam. "Kuyt ligt goed bij het Feyenoord-publiek. Als je hem doorschuift na een jaartje Advocaat, zit je safe."

Update 23-2, 23.55 uur: Jaap Stam heeft gereageerd op de vermeende interesse van Feyenoord. De PEC Zwolle-trainer stelt nog niets te hebben gehoord van de Rotterdammers en andere dingen aan zijn hoofd te hebben, meldt Voetbal International. Stam verloor zaterdagavond met PEC met 0-3 van De Graafschap.