De Jong liet buitenlandse transfer lopen: 'Vier keer zoveel als bij De Graafschap'

De Jong liet buitenlandse transfer lopen: 'Vier keer zoveel als bij De Graafschap'

23-02-2019 09:41
40

De Graafschap-trainer Henk de Jong had De Superboeren tijdens de winterstop kunnen inruilen voor een buitenlandse club, onthult hij in gesprek met de Gelderlander. De Friese succestrainer bleef toch op De Vijverberg.

De aanbieding van de niet nader genoemde buitenlandse club was meer dan aantrekkelijk, laat De Jong weten. "Ik kon bij die club vier keer meer verdienen dan bij De Graafschap." De 54-jarige Drachtenaar besloot echter om de Achterhoekers trouw te blijven. "Wij stonden op dat moment onderaan en ik vond dat ik het niet kon maken om weg te lopen. Dan zou ik nooit meer kunnen slapen. Ik laat deze club niet zomaar in de steek."

Wedden

Meer odds

Het contract van De Jong loopt na dit seizoen af, maar de trainer en zijn assistent Sandor van der Heide lijken binnenkort bij te gaan tekenen. Volgens de Gelderlander moeten de eerste formele gesprekken nog opgestart worden, maar is het 'een kwestie van tijd' voordat er witte rook boven De Vijverberg hangt. "Of ik niet uitgekeken ben op De Graafschap? Nee joh, ben je gek. Ik werk bij een van de mooiste clubs van Nederland", vindt de trainer, die niet bang is voor een eventuele degradatie. "Daar loop ik niet voor weg. Dan bouwen we rustig door."