Schöne eerlijk: 'Ik moet zeggen dat ik nu wel vind dat ze de grote favoriet zijn'

Schöne eerlijk: 'Ik moet zeggen dat ik nu wel vind dat ze de grote favoriet zijn'

23-02-2019 10:43
91

Lasse Schöne betitelt PSV als de grote favoriet voor het kampioenschap. De Deense middenvelder van Ajax had voor dit seizoen niet verwacht dat PSV er zo goed voor zou staan, maar kan nu niet anders dan toegeven dat de Eindhovenaren op dit moment topfavoriet zijn.

Ajax staat vier punten achter op de Eindhovenaren en is na de winterstop niet meer zo dominant als ervoor. "Als je me voor het seizoen gezegd had dat PSV de grote favoriet was, had ik - met de kwaliteiten die wij hebben – ’oneens’ gezegd", begint Schöne zijn uitleg in gesprek met De Telegraaf. "Maar nu … PSV staat vier punten voor en heeft voor de winterstop laten zien heel zakelijk te kunnen zijn."

Wedden

Meer odds

"Dus zeg ik maar dat ik het daar nu wel mee eens ben", zegt de Deen eerlijk. "Dat neemt niet weg dat ik nog hartstikke in ons kampioenschap geloof. Als we de titel niet pakken, was het gezien onze selectie dit seizoen niet goed genoeg."

Voor Ajax staat zondagmiddag de traditioneel lastige uitwedstrijd bij ADO Den Haag op het programma. "Het is kunstgras. Klopt. Het is een vroege wedstrijd. Klopt. En als het droog is, zal ADO het veld waarschijnlijk niet sproeien. Klopt. Er komen met Feyenoord en Real Madrid grote wedstrijden aan. Klopt. Maar voor ons gelden geen smoezen meer. We moeten elk duel benaderen als Real Madrid-thuis."