'City betaalde zaakwaarnemer Sancho illegale vergoeding en moet vrezen voor FIFA'

'City betaalde zaakwaarnemer Sancho illegale vergoeding en moet vrezen voor FIFA'

23-02-2019 11:27
15

Manchester City heeft rond de transfer van Jadon Sancho in 2015 illegaal gehandeld. Dat is althans de conclusie van Der Spiegel, dat documenten in handen heeft waaruit blijkt dat The Citizens de regels aan hun laars hebben gelapt.

Volgens het Duitse medium betaalde Manchester City zo'n 230 duizend euro aan de spelersmakelaar van Sancho, die in maart 2015 op veertienjarige leeftijd naar City vertrok. Dat is echter niet toegestaan volgens de FIFA-regels, die voorschrijven dat er bij het aantrekken van een minderjarige speler geen vergoeding mag worden betaald aan een zaakwaarnemer.

Wedden

Meer odds

City probeerde om deze regel heen te werken door de zaakwaarnemer van Sancho te betalen voor zogenaamde scoutingswerkzaamheden. Daarnaast heeft Der Spiegel een e-mail in handen die City aan de vader van Sancho zou hebben verstuurd. Hierin staat onder anderen wat zijn zoon zou gaan verdienen aan salaris en bonussen.

The Citizens hebben gezegd dat de mail niet moet worden gezien als een aanbieding voor Sancho en dat ze verder niet inhoudelijk in gaan op het materiaal van Der Spiegel. Het zou volgens de club uit Manchester uit context gehaald zijn en bedoeld zijn om de club opzettelijk te schaden. Het is nog niet duidelijk of de FIFA actie zal ondernemen.