'Het wordt voor ons lastig om kampioen te worden, dus ik gun Van Bommel de titel'

'Het wordt voor ons lastig om kampioen te worden, dus ik gun Van Bommel de titel'

23-02-2019 11:47
175

Robin van Persie gunt Mark van Bommel het kampioenschap in de Eredivisie. De aanvalsleider van Feyenoord en de trainer van PSV speelden vaak samen in het Nederlands elftal, maar zijn zondagmiddag tegenstanders.

PSV is in een spannende titelrace verwikkeld met Ajax, terwijl voor Feyenoord vooral het bekertoernooi nog van belang is. "Er is eer te halen, we kunnen drie punten halen en je moet altijd willen winnen", schetst Van Persie voor de camera van FOX Sports het gevoel bij Feyenoord voorafgaand aan de topper in Eindhoven. "Vroeger als kind wilde je in volle stadions spelen, dus geniet daar nu ook van."

"Als je heel reëel bent wordt het voor ons lastig om kampioen te worden", vervolgt de aanvalsleider van Feyenoord. "Dus dan gun ik Van Bommel de titel wel ja. Waarom niet? Het is een fantastische collega en vriend, we zagen elkaar vaak bij Oranje."

"PSV is gewoon het beste team, daarom staan ze ook bovenaan. Ik heb een paar wedstrijden gezien. Je kan zeggen dat ze vaak mazzel hebben, maar dat denk ik niet. Als je zo vaak scoort in de laatste minuten is het geen geluk meer, dan is het kwaliteit."