'Racistische' amateurtrainer alsnog ontslagen: 'Een onwerkbare situatie'

'Racistische' amateurtrainer alsnog ontslagen: 'Een onwerkbare situatie'

23-02-2019 14:39
46

SV Argon heeft hoofdtrainer Ron van Niekerk per direct op non-actief gesteld. De zaterdageersteklasser uit Mijdrecht spreekt in een verklaring op de eigen website van een 'onwerkbare situatie'.

Van Niekerk kwam deze week in het nieuws vanwege racistische uitlatingen tegenover tegenstanders én zijn eigen spelers. De trainer zou na een trainingssessie hebben gezegd dat alle donkergekleurde spelers moesten opruimen, omdat hij in een 'racistische bui' was. De spelersgroep nam dit hoog op: zeven selectiespelers besloten om Argon per direct te verlaten en de overgebleven teamgenoten verklaarden zich solidair.

Het bestuur leek het aanvankelijk bij een berisping voor Van Niekerk te willen houden, maar komt daar nu toch op terug. 'Naar aanleiding van het beeld dat in de media is ontstaan rondom de hoofdtrainer van SV Argon en het feit dat daardoor een onwerkbare situatie is ontstaan, heeft het bestuur besloten de hoofdtrainer per direct op non-actief te stellen', schrijft men op de clubsite. Van Niekerk was niet bereikbaar voor commentaar, maar gaf al eerder aan dat hij over enkele weken met een reactie komt.