Dolberg: Moest bijna opnieuw leren schieten. Het is eigenlijk een nieuwe start

Dolberg: "Moest bijna opnieuw leren schieten. Het is eigenlijk een nieuwe start"

23-02-2019 17:31
16

Kasper Dolberg vertelt hoe hij weer moest leren schieten nadat hij terugkwam van zijn voetblessure, die hem maanden aan de kant hield. De Deen waakte voor een terugval.

"Het kost gewoon tijd, ook al wilde ik voor mezelf niet toegeven dat het zo was. Ik dacht dat ik gewoon terug zou komen en dan net zo zou spelen als voor de blessure, maar zo werkt het niet", vertelt Dolberg aan Ajax TV. "Het duurde even voor ik dat kon accepteren en me weer kon focussen op alle details. Dat ben ik steeds meer gaan doen. Er zijn allemaal kleine dingen die moeten kloppen om het weer beter te laten gaan."

En dus moest Dolberg zich bepaalde basisdingen opnieuw aanleren. "Het komt neer op gevoel. Vooral het gevoel waarmee ik een wedstrijd inga. Als ik goed train en me daar goed in voel heb ik ook in wedstrijden meer vertrouwen. Het begint allemaal met de training. Ik train nu goed, dat geeft me vertrouwen."

"Ik moest bijna opnieuw leren schieten. Het is eigenlijk een nieuwe start. Daar heb ik aan gewerkt. Ik raakte geblesseerd bij een schot, dus het duurde even voordat ik weer voluit durfde te schieten, omdat ik bang was dat het weer zou gebeuren. Het zat tussen mijn oren. Het zat altijd in m'n achterhoofd dat het zo was gebeurd. Dat wilde ik niet nog eens."