Messi geeft show weg in Sevilla: wereldgoal, wereldgoal en wereldgoal

Messi geeft show weg in Sevilla: wereldgoal, wereldgoal en wereldgoal

23-02-2019 18:06
129

FC Barcelona heeft een lastige middag in Andalusië achter de rug, maar is ontsnapt aan puntenverlies tegen Sevilla. De stroef draaiende Primera Division-koploper werd gered door een weergaloze Lionel Messi, die met drie pareltjes van doelpunten.

De voetbalmiddag in Sevilla begon nog dramatisch voor diezelfde Messi. De Argentijnse superster verloor de bal aan Quincy Promes, die als linkshalf de negentig minuten volmaakte, waarna Sevilla in één keer het veld overstak: Jesus Navas verschalkte Marc-André ter Stegen in de verre hoek. Het antwoord van Barcelona volgde echter vier minuten later. Messi zette zijn linkervoet tegen een voorzet van Ivan Rakitic en volleerde de bal op onnavolgbare wijze tegen de touwen: 1-1.

Vlak voor rust kwam de thuisploeg weer op voorsprong: Pablo Sarabia haalde de achterlijn en Gabriel Mercado kon na weinig doortastend verdedigen de 2-1 in de verre hoek schuiven. In de tweede helft schakelde Barcelona een tandje bij en moest Sevilla steeds verder terug. Messi wierp zijn ploeg opnieuw de reddingsboei toe. Eerst legde hij de bal met rechts in de kruising en vlak voor tijd passeerde hij doelman Tomas Vaclik met een achteloze stiftbal: 2-3. Luis Suárez besliste het treffen in de blessuretijd met de 2-4.

Dankzij de late driepunter tegen de nummer vijf komt FC Barcelona tien punten los van Atlético Madrid, dat zondag nog speelt tegen Villarreal. Barcelona staat voor twee bezoekjes aan aartsrivaal Real Madrid: woensdagavond staat de return van de halve bekerfinale op de rol en zaterdagavond treffen de twee giganten elkaar voor de competitie.