Pierie: 'Ik zou daar niet over liegen, Yuki Kobayashi heeft veel contacten daar'

Pierie: 'Ik zou daar niet over liegen, Yuki Kobayashi heeft veel contacten daar'

23-02-2019 22:54
27

Kik Pierie wil van een 'snuffelstage' bij Ajax niets weten. De sc Heerenveen-verdediger kreeg volgens De Telegraaf samen met Ritsu Doan van FC Groningen een VIP-arrangement rond het Champions League-duel met Real Madrid.

Voorafgaand aan de wedstrijd dineerde Pierie in het Okura Hotel. "Ja, dat was lekker. Ik raad het je aan, echt top", zegt Pierie tegen FOX Sports. Hij ontkent dat het werd aangeboden door Ajax. "Nee, ik heb dat zelf geregeld. Yuki Kobayashi heeft veel contacten daar, dus ik ben er wel vaker geweest. Dan vraag ik aan hem: hé, kun je een plekje regelen? Ik heb dat eten via Yuki geregeld en de kaarten ook op eigen initiatief geregeld via mijn zaakwaarnemer."

"Ik zou daar niet over liegen", vervolgt de achttienjarige mandekker. "Ik heb daar zelf het initiatief ingenomen, niet andersom." Hij sluit desondanks niet uit dat hij komende zomer een stap maakt. Zijn contract loopt namelijk medio 2020 af. "Je verlengt of je maakt een stap. Het is één van de twee. We gaan zien wat er gaat gebeuren. Maar het was een mooie wedstrijd om te zien, ik heb me zeker vermaakt die woensdag", besluit Pierie.

Lees ook: 'Ajax legt Doan (20) en Pierie (18) in de watten rond kraker tegen Real Madrid'