Stoom komt uit oren bij Hofland: 'Reden hoor je nooit, ze lopen gewoon door'

Stoom komt uit oren bij Hofland: 'Reden hoor je nooit, ze lopen gewoon door'

23-02-2019 23:10
16

Kevin Hofland is niet te genieten na de 2-4 nederlaag van Fortuna Sittard tegen sc Heerenveen in de Eredivisie. De assistent-trainer van de Limburgers is boos op zowel zijn eigen ploeg als scheidsrechter Pol van Boekel.

Hofland zag Fortuna in eigen huis een 2-0 voorsprong uit handen geven. "Ik ben boos vanwege twee dingen", vertelt hij aan FOX Sports. "Ten eerste door onszelf, door hoe we na rust hebben gespeeld en ook al in een fase daarvoor. Zo'n zes minuten voor rust gingen we met een bepaalde arrogante houding spelen, met de gedachte dat we het wel even zouden uitspelen."

"We speelden het niet zakelijk", vervolgt Hofland, die de zieke René Eijer als eindverantwoordelijke verving bij Fortuna. "Na rust lieten we niets meer zien. Het is wel vaker bij ons: dan geef je dingen aan en zijn we op de een of andere manier niet scherp."

Ook de beslissingen van Van Boekel zetten dus kwaad bloed. "Volgens mij was het bij het eerste tegendoelpunt geen corner, maar een achterbal. En toen het 2-4 stond hadden we een zuivere strafschop moeten krijgen. Die wordt weggewuifd door de scheidsrechter. Ik heb geen idee waarom. Ik zag het net terug, volgens mij is het gewoon een strafschop."

"De arbitrage beslist en de reden hoor je nooit. We hebben net geprobeerd om het te vragen, maar ze lopen gewoon door. Voor mij is het klaar, je wint er toch niet van", besluit Hofland.

Lees ookVan Boekel 'wilde niet weer eigenwijs zijn': 'Wat er al gebeurd is speelt wel mee'