PEC Zwolle 'verwijt Ajax niets en de KNVB alles' en overweegt arbitragezaak

PEC Zwolle 'verwijt Ajax niets en de KNVB alles' en overweegt arbitragezaak

23-02-2019 23:25
103

PEC Zwolle uitte ook na de teleurstellende 0-3 thuisnederlaag tegen De Graafschap zijn frustratie richting de KNVB. De Overijsselse club weigert zich nog altijd neer te leggen bij het besluit van de bond om het duel met Ajax te verplaatsen.

"We hebben een advocaat in de arm genomen en sluiten juridische stappen niet uit", laat technisch directeur Gerard Nijkamp weten aan de NOS. De woede richt zich vooral op het feit dat de KNVB de wedstrijd alleen zou verplaatsen als Ajax thuis tegen Real Madrid een goed resultaat zou behalen. De Amsterdammers verloren echter met 2-1 in de Johan Cruijff Arena.

"We verwijten Ajax helemaal niets, zij mogen het verzoek doen, maar de KNVB alles", aldus Nijkamp. "Er gaat een briefwisseling over en weer met de bond. In hun laatste brief aan ons staat dat ze niet aan ons verzoek willen voldoen om het besluit terug te draaien. Daar kunnen we ons bij neerleggen óf we spannen een arbitragezaak aan. Dat beslissen we zondag..."

De KNVB oordeelde dat het belang van het Nederlands voetbal zwaarder weegt dan dat van PEC Zwolle. Woensdag werd bekend dat Ajax - PEC is verplaatst van zaterdag 2 maart naar woensdag 13 maart, om de Amsterdammers te ontlasten richting de return tegen Real Madrid. 

Trainer Jaap Stam van PEC wacht de beslissing van de clubleiding af. "In mijn gedachten staat die wedstrijd nog steeds. Ik heb nog niet gehoord dat ie definitief van de lijst gehaald is. Dus we houden ons trainingsprogramma aan."