Van Bommel grijpt in bij PSV: 'Ik wil alleen uitleggen: dat is geen onwil'

Van Bommel grijpt in bij PSV: 'Ik wil alleen uitleggen: dat is geen onwil'

24-02-2019 18:57
147

Mark van Bommel baalt van de eerste helft die zijn PSV zondagmiddag op de mat heeft gelegd tegen Feyenoord. De koploper kreeg tijdens de eerste 45 minuten geen poot aan de grond, zag de trainer. 

"Alle tweede ballen vielen bij hen in de voeten, wij konden geen grip op de wedstrijd krijgen. En als we de bal hadden, waren we te traag en konden we de bal niet in de ploeg houden", analyseerde Van Bommel na afloop, voor de camera van FOX Sports"Dan lijkt het alsof je heel erg moe bent, dat je dikke benen hebt. In de rust hebben we geprobeerd dat iets te veranderen."

Met een verkeerde tactiek had die omzetting niets te maken. "De bal viel vaak nét bij een speler van Feyenoord in de voeten, dan kom je steeds nét te laat. Dat zijn allemaal kleine dingen, waardoor het lijkt alsof je niet in de wedstrijd zit. En dat was ook zo, maar: ik wil alleen uitleggen dat dit geen onwil of een verkeerde tactiek was. Soms heb je dat weleens."

Door het puntenverlies in eigen huis én de zege van Ajax op ADO Den Haag (1-5) is het gat naar de concurrent uit Amsterdam geslonken naar twee punten. Geen reden tot zorg bij Van Bommel. "De resultaten zijn niet goed, maar we staan nog steeds twee punten voor op Ajax. Je staat nog steeds op het punt waar je zes wedstrijden geleden begon. Je kan het dus ook positief bekijken..."

Lees ook: Zeven conclusies: kopzorgen voor Van Bommel en Van Beek wéér de schlemiel