De Wolf en Janssen verbazen zich om PSV'er De Jong: Ongelooflijk

De Wolf en Janssen verbazen zich om PSV'er De Jong: "Ongelooflijk"

25-02-2019 08:25
52

Theo Janssen en John de Wolf hebben zich zondag verbaasd over de rol die Luuk de Jong tegen Feyenoord had. De PSV-spits staat normaal gesproken dicht bij de goal, maar leek tegen Feyenoord als extra middenvelder te fungeren.

"De Jong is hun kapstok en aanspeelpunt. Hij speelde in de tweede helft als middenvelder", zegt De Wolf bij VTBL. "Ongelooflijk", reageert Janssen. "Als het even niet liep, speelden ze lang op De Jong en voetbalden ze verder vanuit de tweede bal. Dat doen ze niet meer. Nu zetten ze hem op het middenveld. Als hij ergens weinig kwaliteit heeft is het daar wel. Dat kan hij helemaal niet."

De Wolf denkt dat Feyenoord daar optimaal van heeft geprofiteerd. "Voor Feyenoord was het ideaal dat hij ver weg bij de goal speelde. Hoe dichter hij bij de goal komt, hoe gevaarlijker hij is."

PSV-trainer Mark van Bommel vertelde na afloop dat er geen paniek is in Eindhoven en dat het helemaal niet zo slecht gaat met zijn ploeg. Janssen: "Hij houdt daar een beetje een vast, maar hij moet ook wel. Ze staan bovenaan en hebben een voorsprong van twee punten."

"Als je heel kritisch kijkt, is het na de winterstop gewoon heel matig. Je ziet dat PSV heel afhankelijk is van de voorste twee á drie (Bergwijn, Lozano, De Jong, red.). Als die niet snel genoeg worden bereikt, hebben ze een probleem. Daarachter zit heel weinig creativiteit. Dat zijn jongens die balletjes breed spelen. We hebben Dumfries heel weinig gezien. Aan het begin van het seizoen waren ze zo sterk. Nu zie je ze bijna niet meer over de middellijn."