Van Leer: 'Liefst ga ik naar fans toe en zeg ik: ik wil net zo graag als jullie'

Van Leer: 'Liefst ga ik naar fans toe en zeg ik: ik wil net zo graag als jullie'

25-02-2019 08:59
7

Doelman Benjamin van Leer zit met NAC Breda in de ernstige degradatiezorgen, maar weigert de handdoek in de ring te gooien. Het doet de van Ajax gehuurde goalie pijn dat NAC de supporters niet blij kan maken.

"Ik sta dicht bij het publiek en krijg natuurlijk het een en ander mee. Soms hoor ik wat scheldwoorden. Ik snap hun emotie en hun boosheid. Het liefst wil ik naar ze toegaan en zeggen: luister, ik wil net zo graag als jullie. We moeten het samen doen. Dit doet zo'n pijn", aldus Van Leer in gesprek met BN De Stem.

NAC Breda slaagde er tegen FC Groningen niet in te winnen (0-0) en zag concurrent De Graafschap zegevieren in Zwolle (0-3). "Toch moeten we de nul vandaag als positief zien", meent Van Leer. "We moeten oppassen niet in de negativiteit te blijven hangen, want dan wordt het nog moeilijker om je eroverheen te zetten. Het is namelijk al tijden negatief."

Van Leer is blij dat ondanks de slechte resultaten fans naar het stadion blijven komen. "Dit is zo'n mooie club. (...) Toen ik van mijn zaakwaarnemer hoorde dat NAC mij wilde huren omdat de keeper terug moest naar City, zei ik: regel het, regel het... Ik had er zulke mooie verwachtingen van. En het kan nog mooi eindigen, hè? Ik geef wat ik kan", aldus Van Leer. "Shit. Ik wil zo graag laten zien dat we kunnen knokken. Bijna iedereen speelt onder zijn niveau dit seizoen. Dat is zo zonde. Wat moet ik zeggen? Het is nog niet voorbij, dat is waar ik elke dag aan denk."