Eindelijk uitzege: 'Krat bier is over datum, rijden op terugweg langs tankstation'

Eindelijk uitzege: 'Krat bier is over datum, rijden op terugweg langs tankstation'

25-02-2019 09:51 Laatste update: 10:01
26

De Graafschap ging in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle met de selectie naar een Champions League-wedstrijd. Dat bracht blijkbaar geluk, want afgelopen weekend boekten de Superboeren zowaar de eerste uitzege van het seizoen.

De Graafschap bekeek in Gelsenkirchen de wedstrijden tussen Schalke 04 en Manchester City. "De Mannschaftsabend heeft ons geluk gebracht", aldus doelpuntenmaker Charlison Benschop tegenover De Gelderlander. "Komende week gaan we dus weer naar de Champions League", lacht hij.

Benschop moest voor zijn 'ontgroening' bij De Graafschap een liedje zingen, maar kreeg van trainer Henk de Jong toestemming het op een andere manier aan te pakken. Het leidde prompt tot een uitoverwinning en paniek in de kleedkamer van De Graafschap. "De krat bier is over de datum", aldus een gevatte De Jong. Al maandenlang lag in de laadruimte van de spelersbus een krat bier te wachten, als beloning voor de eerste uitoverwinning. "We rijden op de terugweg langs een tankstation", volgde al snel een oplossing.