VVV komt met bevestiging van dramatisch Promes-nieuws: 'Heel veel sterkte'

VVV komt met bevestiging van dramatisch Promes-nieuws: 'Heel veel sterkte'

25-02-2019 12:02 Laatste update: 13:03
40

VVV-Venlo heeft maandag bevestigd dat Jerold Promes inderdaad zwaargeblesseerd is geraakt aan zijn knie. Uit onderzoek is gebleken dat de linkerknieschijf van de ervaren verdediger is gebroken tijdens het thuisduel met Heracles Almelo op vrijdagavond. Promes is inmiddels geopereerd. 

'De operatie is geslaagd', meldt VVV in een statement op het digitale thuis. 'Het herstel van deze blessure zal de nodige tijd gaan vergen. Daarbij wordt er rekening mee gehouden dat Jerold zeker tot het eind van dit kalenderjaar zal moeten revalideren. Uiteraard wensen we Jerold heel veel sterkte de komende tijd en natuurlijk ook veel succes met zijn revalidatie.'

In een reactie aan talkshow VTBL liet de 34-jarige Promes zondag al weten dat hij ondanks de zware blessure niet verwacht dat zijn carrière nu in gevaar is. "Ook al heb ik mijn knieschijf gebroken en lig ik er tien maanden uit, daarna wil ik gewoon weer gaan voetballen." Het contract van de routinier loopt komende zomer af. 

Vrijdagavond viel Promes al vroeg in het thuisduel met Heracles uit, na een duel met Joey Konings. De wedstrijd lag ongeveer twintig minuten stil.

Lees ook: Groot Promes-nieuws bij VTBL: "Hij ligt er zeker tien maanden uit"