Bosz treft oude bekenden in Dortmund: 'Geloofde in mij, zal me altijd bijblijven'

Bosz treft oude bekenden in Dortmund: 'Geloofde in mij, zal me altijd bijblijven'

25-02-2019 19:36 Laatste update: 20:44
15

Borussia Dortmund-sensatie Jadon Sancho bewaart goede herinneringen aan zijn samenwerking met Peter Bosz. De huidige trainer van Bayer Leverkusen zwaaide tijdens de eerste helft van het seizoen 2017/2018 de scepter in Dortmund en liet Sancho debuteren in de Bundesliga.

Zondagavond nam de achttienjarige Engelsman het met Borussia Dortmund op tegen zijn oude trainer: de Bundesliga-koploper won met 3-2, mede dankzij een doelpunt en een assist van Sancho, die na afloop lovende woorden sprak over Bosz. "Het was een mooie ervaring om met hem samen te werken", liet de drievoudig Engels international weten aan FOX Sports. "Hij geloofde in mij en hij heeft me laten debuteren. Dat zal me voor altijd bijblijven."

Dat Bosz een vliegende start beleefde met Die Werkself, die tot zondagavond de best presterende ploeg van de tweede seizoenshelft waren, kwam dan ook niet als een verrassing voor Sancho. "Nee, we wisten dat zij een prima ploeg hebben en dat ze ons een moeilijke avond zouden bezorgen. Maar we hebben ons aan ons plan gehouden en ik ben blij met de drie punten."