De Graafschap 'geeft hoofdscout zwijggeld mee' en neemt afscheid na dertig jaar

De Graafschap 'geeft hoofdscout zwijggeld mee' en neemt afscheid na dertig jaar

25-02-2019 20:27
23

De Graafschap en hoofdscout Marcel Lötters zijn na dertig jaar uit elkaar, bevestigen beide partijen tegenover Omroep Gelderland. De breuk komt voort 'een verschil van inzicht' tussen Lötters en de club.

De werkwijze van Lötters paste niet in de visie van De Graafschap, zo kreeg de hoofdscout afgelopen zomer al te horen. "We willen meer sturing geven. Een scout moet in ieder geval eens per week op het stadion zijn voor een technisch overleg", vertelt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp, die inmiddels een regeling heeft getroffen. "We hebben een oplossing getroffen waarmee beide partijen tevreden zijn." Volgens de Gelderlander bestaat die oplossing voor het voortsluimerende arbeidsconflict uit 'zwijggeld' voor de vertrokken hoofdscout, die zich in oktober al ziek meldde.

Lötters zelf betreurt zijn vertrek uit Doetinchem. "Ik deed het werk met enorm veel passie en had een hele goede band met trainer Henk de Jong." De scout heeft naar eigen zeggen al enkele aanbiedingen uit Nederland en het buitenland gekregen én geweigerd. "Daar ben ik te veel Superboer voor."