Chelsea komt met statement en bestraft Kepa: boete voor Spaanse doelman

Chelsea komt met statement en bestraft Kepa: boete voor Spaanse doelman

26-02-2019 06:46
27

Chelsea heeft Kepa Arrizabalaga bestraft voor het veelbesproken moment in de League Cup-finale tegen Manchester City. De Spaanse doelman weigerde zich te laten wisselen door manager Maurizio Sarri. De twee hebben maandag gesproken over het incident.

Hoewel het volgens Kepa een misverstand betrof, moet hij een boete ter waarde van een weeksalaris betalen, naar verluidt zo'n 225 duizend euro. Het geld gaat naar de Chelsea Foundation. De Spanjaard bood bovendien zijn excuses aan. "Ik heb er veel over nagedacht. Hoewel er sprake was van een misverstand, realiseer ik me nu dat ik een grote fout heb gemaakt", zegt hij op de clubsite.

"Ik heb vandaag de tijd genomen om persoonlijk mijn excuses aan te bieden aan de trainer, Willy, mijn ploeggenoten en de club. Nu ik dat gedaan heb, wil ik diezelfde excuses aanbieden aan de fans", aldus de 24-jarige sluitpost, die afgelopen zomer de duurste keeper aller tijden werd door voor tachtig miljoen over te komen van Athletic Bilbao.

Voor Sarri is de zaak gesloten. "Er was sprake van een misverstand en hij realiseert zich dat hij een grote fout heeft gemaakt door zo te reageren. Het is aan de club een passende straf te geven, voor mij is de zaak nu gesloten." Chelsea kan zich nu richten op het competitieduel met stadgenoot en rivaal Tottenham Hotspur van woensdag.