Update: Keizer ontsnapt aan schorsing na aanmerkingen op de leiding

Update: Keizer ontsnapt aan schorsing na aanmerkingen op de leiding

27-02-2019 10:14 Laatste update: 11:18
18

Een vervelende primeur voor Marcel Keizer, maandagavond langs de lijn in de Primeira Liga. De Nederlandse trainer van Sporting Portugal werd voor de eerste keer in zijn loopbaan naar de tribune gestuurd. 

In de slotfase van het uitduel met Marítimo Funchal leverde Keizer commentaar op de arbitrage. Gevolg: een rode kaart. "Het is de eerste uitsluiting in mijn carrière. Ik moet dat accepteren. Maar ik werd wel verkeerd begrepen", wordt de coach geciteerd door A Bola

"De scheidsrechter nam een aantal vreemde beslissingen. Het spel werd constant onderbroken, dat was jammer. We hebben geweldige spelers, maar we kregen niet altijd de ruimte om dat te laten zien."

Sporting kwam tegen Maritimo niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De formatie van Keizer staat op de vierde plek, tien punten achter een positie die recht geeft op Champions League-kwalificatie. Van de negen competitieduels in 2019 won Sporting er slechts vier. 

Update 27/02: 10:14 uur: De tuchtcommissie van de Portugese voetbalbond heeft besloten Sporting Portugal-trainer Marcel Keizer niet te schorsen. De Nederlandse trainer werd in de slotfase van de uitwedstrijd tegen Marítimo Funchal naar de kant gestuurd wegens commentaar op de arbitrage.

Keizer moet wel een boete betalen van 287 euro.