'Ontzettend trots' FC Utrecht breekt contract open: Zijn we van overtuigd

'Ontzettend trots' FC Utrecht breekt contract open: "Zijn we van overtuigd"

26-02-2019 13:02 Laatste update: 13:10
56

FC Utrecht heeft het contract van Nick Venema opengebroken en verlengd. De talentvolle spits ligt nu vast tot medio 2023. Utrecht meldt dat dinsdag via de officiële kanalen. 

Afgelopen week onthulde Venema (19) zelf al dat hij op het punt stond om bij te tekenen in de Domstad. Dinsdag is er dus een klap gegeven op de nieuwe verbintenis van de tiener.

"We zijn er ontzettend trots op dat we het contract van Nick, dat inclusief een eenjarige optie nog liep tot medio 2021, hebben opengebroken en verlengd tot medio 2023", vertelt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de website van de club.

"De duur van de nieuwe verbintenis zegt iets over het vertrouwen dat wij in Nick hebben en vice versa. Nick is een aanvaller met specifieke kwaliteiten. Hij is uitgerust met snelheid en scorend vermogen; twee voor een spits heel belangrijke wapens in het moderne voetbal."

"Wij zijn er van overtuigd dat Nick bij ons de volgende stappen kan maken en het maakt ons trots dat we de toekomst tegemoet gaan met een speler uit eigen regio en eigen opleiding, die bij het publiek bijzonder geliefd is. Nick past, qua voetbal en persoonlijkheid, bij FC Utrecht."

Venema scoorde dit seizoen dertien keer in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong FC Utrecht. Dick Advocaat gunt hem op het hoogste niveau zelden een basisplaats. Venema viel in 2018/19 acht keer in; de spits tekende voor vier goals.