Booy maakt bezorgdheid kenbaar: Een sportieve crisis, dat is het zeker

Booy maakt bezorgdheid kenbaar: "Een sportieve crisis, dat is het zeker"

26-02-2019 15:51
23

SC Cambuur verkeert in zwaar weer. De eerstedivisionist staat op de vijftiende plaats op de ranglijst en heeft sinds 2 november 2018 geen thuisduel meer gewonnen. Dat leidt tot bezorgdheid binnen de club.

Algemeen directeur Ard de Graaf van de Leeuwarders erkent dat er wat moet gebeuren nu de play-offs uit zicht raken. "We moeten dit heel snel gaan omdraaien", zegt De Graaf tegen de Leeuwarder Courant. "Met z’n allen. En daarvoor moet iedereen bij zichzelf te rade gaan. Maar wat er dan concreet moet gebeuren? Daar kun je zo een, twee, drie niet een antwoord op geven."

Wedden

Meer odds

Ook technisch manager Foeke Booy ziet dat de club, die drie van de laatste vier duels verloor, het moeilijk heeft. De oud-trainer wijst geen schuldige aan. "Het gaat er nu om hoe we dit met elkaar kunnen omdraaien. Want een sportieve crisis, dat is het zeker. Het ligt niet aan de trainer, aan iets of iemand. Het gaat om vertrouwen. Van mensen in elkaar, van spelers ook dus. De groep moet weer onbevangen worden, dan kunnen we de play-offs heus nog halen. Dat blijf ik zeggen."