FC Den Bosch 'vlucht' voor eigen kunstgras: Ik wil niet nog meer blessures

FC Den Bosch 'vlucht' voor eigen kunstgras: "Ik wil niet nog meer blessures"

26-02-2019 14:58 Laatste update: 17:09
60

FC Den Bosch traint uit angst voor blessures niet meer in het eigen stadion. Wil Boessen, trainer van de Keuken Kampioen Divisie-club, is niet te spreken over het kunstgras in De Vliert en wijkt voorlopig uit naar een amateurclub in Sint-Michielsgestel.

"Ik wil niet nog meer blessures in mijn selectie", verklaart Boessen in gesprek met Omroep Brabant. De ziekenboeg van Den Bosch puilt uit en volgens de trainer heeft dat grotendeels te maken met het 'harde' kunstgras in De Vliert. "Die is gewoon slecht."

Wedden

Meer odds

De KNVB heeft de mat afgekeurd en er mag volgend seizoen niet meer op gespeeld worden. Boessen: "Onze mensen doen er alles aan om er nog iets goeds van te maken, maar je ziet nu dat andere ploegen ons fysiek en voetballend inhalen."

Voorlopig traint Den Bosch enkele kilometers verderop. "We gaan op termijn wel weer in De Vliert trainen, dat is onze thuisbasis. Maar nu moeten we even pas op de plaats maken en zorgen dat de blessures die er zijn zo snel mogelijk herstellen en dat de pijntjes die er zijn op dit veld vermeden worden."

Den Bosch leek na de winterstop mee te gaan doen om het kampioenschap, maar de laatste weken vallen de resultaten zwaar tegen. Van de laatste vijf wedstrijden werd er niet één gewonnen, waardoor de achterstand op koploper FC Twente is gegroeid naar elf punten.