Harde kern ADO Den Haag dringt Vijverberg binnen en hangt kwetsend doek op

Harde kern ADO Den Haag dringt Vijverberg binnen en hangt kwetsend doek op

26-02-2019 18:56
190

Supporters van ADO Den Haag hebben in de nacht van maandag op dinsdag een kwetsend spandoek opgehangen in het stadion van De Graafschap. Het is onduidelijk hoe de fans binnen hebben kunnen komen in De Vijverberg.

Het doek werd aan de tribunes gehangen in aanloop naar het competitieduel van komende vrijdag (20.00 uur). De tekst 'KK in je maag' stond erop, wat 'kanker in je maag' betekent. Het spandoek is inmiddels verwijderd door de club uit Doetinchem, meldt de Gelderlander.

Een woordvoerder van ADO heeft inmiddels gereageerd. "Wij keuren dit af en nemen er afstand van, dit is niet wat ADO is en zeker niet waar wij als club voor staan", aldus de woordvoerder. 

Als het om fans met een seizoenkaart gaat, zijn die volgens de woordvoerder nooit meer welkom in Den Haag. "Opsporing voor verstoring van de openbare orde is aan politie en justitie. Wij vinden ook dat dat moet gebeuren. En als wij er ooit achter komen dat deze figuren gelieerd zijn aan de club, schromen wij niet hoge straffen uit te delen."

De doeken zijn afkomstig van de harde kern van ADO, die de doeken ondertekende.

Ook De Graafschap neemt afstand van de actie. De club wil verder niet ingaan op het incident.