Seedorf kaart kwestie aan bij DWDD: 'Ik hoor Surinamer, Turk: gewoon Nederlanders'

Seedorf kaart kwestie aan bij DWDD: 'Ik hoor Surinamer, Turk: gewoon Nederlanders'

26-02-2019 21:15 Laatste update: 21:27
140

Clarence Seedorf geldt als één van de meest succesvolle clubvoetballers aller tijden, maar voelde zich tijdens zijn carrière niet altijd gewaardeerd in Nederland. De oud-middenvelder van onder meer Ajax, Real Madrid en AC Milan hoopt dat de huidige generatie voetballers zich niet zo miskend hoeft te voelen.

De huidige bondscoach van Kameroen schoof dinsdagavond aan bij De Wereld Draait Door en kreeg daar een video te zien van zijn maatje Patrick Kluivert. Die stelde onlangs bij Sky Sports zijn favoriete elftal aller tijden samen, inclusief Seedorf. Volgens Kluivert werd Seedorf altijd onderschat en de tafelgast van DWDD beaamt dit. "Ik heb niet mijn talenten kunnen uiten op de manier waarop ik dat had gewild. Ik heb lange tijd niet die kans gekregen."

Seedorf neemt het woord 'racisme' niet in zijn mond, maar laat wel weten dat er naar zijn smaak te veel 'onderscheid' wordt gemaakt in de maatschappij. "We moeten daar lering uit trekken, ook voor de generaties van nu. Ik ben Nederlander, dat is af en toe misschien niet helemaal duidelijk. Ik hoor heel vaak Surinamer, Marokkaan, Antilliaan, Turk... Dat zijn allemaal gasten die hier geboren zijn."

De inmiddels 42-jarige oud-prof kijkt dan ook met genoegen naar het Nederlands elftal. "Ronald Koeman is terug, een witte coach die heel veel zwarte jongens opstelt. Want dat zijn gewoon Nederlanders en zo moeten we ook naar elkaar kijken. Wat we kunnen delen met elkaar, moeten we delen. Als iemand erkenning verdient, moeten wij dat geven."