Update: NAC Breda bevestigt berichten en kondigt vertrek na vijfenhalf jaar aan

Update: NAC Breda bevestigt berichten en kondigt vertrek na vijfenhalf jaar aan

27-02-2019 15:40 Laatste update: 15:43
68

NAC Breda ziet opnieuw een medewerker vertrekken, meldt Omroep Brabant dinsdagavond. Commercieel manager Eric Matijsen gaat de deur van het Rat Verlegh Stadion per 1 september achter zich dicht trekken.

De hekkensluiter van de Eredivisie heeft het nieuws (nog) niet gedeeld via de officiële kanalen, maar bevestigt het aanstaande vertrek van Matijsen tegenover het lokale medium. Volgens de Bredanaars liggen 'persoonlijke redenen' ten grondslag aan het afscheid van de financiële man.

Matijsen is de volgende in de rij met vertrokken NAC-werknemers. Aan het begin van het seizoen moesten algemeen directeur Justin Goetzee en technisch directeur Hans Smulders het veld al ruimen.

Afgelopen winter werd er een technisch hart samengesteld met trainer Mitchell van der Gaag, manager jeugdopleidingen Tim Gilissen en Pierre Van Hooijdonk: Gilissen heeft zich inmiddels aan Heracles Almelo verbonden en Van Hooijdonk heeft zich toegelegd op zijn werk als tv-analist. BN DeStem meldde dinsdagochtend dat assistent voetbalzaken alias 'manusje van alles' Marion van Vroenhoven bij AZ aan de slag gaat.

Update 27/2 09.48: Ook BN DeStem meldt inmiddels dat Mathijsen gaat vertrekken uit het Rat Verlegh Stadion. Het medium weet dat de commercieel manager afscheid neemt 'na alles wat er gebeurd is' binnen de club. Sponsoren van NAC zijn inmiddels op de hoogte van het 'pijnlijke' besluit van Matijsen; NAC moet het nieuws officieel nog naar buiten brengen. Blijkbaar is er door diverse sponsors vol ontzetting gereageerd op het vertrek. 

Update 27/2 15:40 uur: NAC Breda heeft inmiddels bevestigd dat commercieel manager Eric Mathijsen na dit seizoen op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. Mathijsen was vijfenhalf jaar werkzaam bij de club uit Breda.

De club laat via de website weten dat Mathijsen nog tot 1 september in dienst blijft 'om het nieuwe seizoen goed op te starten en zijn taken op een goede manier over te kunnen dragen'.