Manchester United wijst naar beeldrechten en verbiedt nagetekende Panini-plaatjes

Manchester United wijst naar beeldrechten en verbiedt nagetekende Panini-plaatjes

26-02-2019 21:59
19

Het Britse echtpaar Alex en Sian Pratchett mag geen nagetekende Panini-plaatjes van Manchester United meer verkopen. De twee grondleggers van de zogeheten Panini Cheapskates halen al jarenlang geld op voor goede doelen door het verkopen van nagetekende voetbalplaatjes.

De twee tekenaars vereeuwigden ook (oud)-spelers van Manchester United, maar de commerciële afdeling van The Red Devils heeft daar nu een stokje voor gestoken. De huidige nummer vijf van de Premier League laat weten 'begrip te hebben' voor de missie van Panini Cheapskates, maar wijst op de intellectuele eigendomsrechten van de club. Alleen sponsors en andere partners mogen gebruik maken van de beeldrechten van United-spelers.

Het 'artistically challenged duo', dat op Twitter een cultstatus heeft opgebouwd, laat het er echter niet bij zitten en brengt nu afbeeldingen van (voormalig) Manchester United-spelers en -managers met gefingeerde namen op de markt. Carlos Tevez gaat op zijn Panini Cheapskate-plaatje door het leven als Carl O'Stevez, Sir Alex Ferguson wordt Sir Alec Sverg'Son en de naam van Roy Keane is veranderd Ray Coyne.