Ik moest weer trainen bij Jong Ajax en dat was niet wat ik voor ogen had

"Ik moest weer trainen bij Jong Ajax en dat was niet wat ik voor ogen had"

27-02-2019 09:30
23

Kaj Sierhuis vindt het jammer dat het tussen hem en Ajax niet is gelopen zoals hij gehoopt had. Afgelopen januari verkaste de twintigjarige spits op huurbasis naar FC Groningen. Een terugkeer naar Amsterdam lijkt niet meer aan de orde. 

"Gedurende tien jaar heb ik nooit hoeven na te denken over welke vervolgstap ik zou moeten maken. Ik ging van D2 naar D1 en vervolgens door naar C2, C1-junioren en zo verder naar Jong Ajax. Ik heb de hele jeugdopleiding doorlopen. En dan komt er een moment waarop je je moet afvragen of Ajax 1 op dit moment realistisch is, of dat het voor je carrière beter is een stap opzij te zetten", vertelt Sierhuis deze week in gesprek met Voetbal International. 

Wedden

Meer odds

"Ik vond dat een heel lastige keuze. Je zit nog wel bij Ajax, hè, en hebt daardoor altijd nog wel een bepaalde status. Ga je naar een wat mindere club in Nederland, dan weet je dat het weleens een lastig verhaal kan gaan worden voor het vervolg van je carrière en misschien wel een vervelend verhaal."

Dit seizoen vertroebelde het perspectief bij Ajax 1. "Ik moest weer trainen bij Jong Ajax en dat was niet wat ik voor ogen had. (...) Ik had al een tijdje bij Jong Ajax op de bank gezeten omdat ze Danilo Pereira meer kansen wilden geven. Dat was wel de druppel. Het is helaas niet allemaal gegaan zoals ik had gehoopt."