Ajax wijst naar bekerduel met Scheveningen: 'Als het niet in Kuip kan, dan elders'

Ajax wijst naar bekerduel met Scheveningen: 'Als het niet in Kuip kan, dan elders'

Gepubliceerd: woensdag 27 februari 2019 om 10:32wo 27-02-2019 om 10:32

Laatste update: woensdag 27 februari 2019 om 10:58wo 27-02-2019 om 10:58

Een 'minimale afvaardiging' van de Ajax-clubleiding is woensdagavond aanwezig bij de bekerklassieker in De Kuip tegen Feyenoord. De Amsterdammers protesteren daarmee tegen de afwezigheid van uitsupporters bij de bekerklassieker. De club is van mening dat de wedstrijd ook niet in De Kuip had moeten worden gespeeld.

"Wij blijven van mening dat bij een bekerduel fans van beide clubs welkom moeten zijn", aldus een woordvoerder van de Amsterdammers tegenover Algemeen Dagblad. "Het is de taak van de KNVB om de boel zodanig te organiseren dat zoiets mogelijk is. Als de wedstrijd niet in De Kuip kan worden gespeeld, dan maar ergens anders."

Dat had volgens de zegsman ook moeten kunnen. "Wij hebben vorig seizoen de uitwedstrijd tegen Scheveningen toch ook in het stadion van ADO Den Haag gespeeld? Als er moet worden uitgeweken, dan moet de KNVB daar zorg voor dragen."

Alleen algemeen directeur Edwin van der Sar en operationeel directeur Rutger Arisz zijn woensdagavond bij de wedstrijd aanwezig. Zij bekleden namelijk een officiële functie.

Lees ookAjax 'speelde zelf al met het idee' en stuurt alleen Van der Sar en Arisz

Poll

Wie gaat naar de finale: Feyenoord of Ajax?

(13662 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws