'Medisch wonder' PEC verbaast artsen: 'Ik kan nog altijd profvoetballer worden'

'Medisch wonder' PEC verbaast artsen: 'Ik kan nog altijd profvoetballer worden'

27-02-2019 10:59 Laatste update: 11:06
35

PEC Zwolle-jeugdspeler Kevin Huzink leek een carrière als profvoetballer uit zijn hoofd te moeten zetten na een scooterongeval. Deze week maakte het zestienjarige talent zijn rentree, tegen de verwachtingen van de artsen in. 

Na het ongeluk vreesden de artsen voor zijn leven. Zijn ouders kregen al snel te horen dat Huzink nooit meer de oude zou worden. Er werd zelfs gesproken over een leven in een rolstoel. "Bij revalidatiecentrum Roessingh noemen ze zijn herstel onvoorstelbaar", aldus zijn vader tegenover Tubantia. "Gezien de scans was dit onmogelijk, maar daar zeggen ze ook: het blijkt maar weer hoe weinig we nog van hersenen afweten."

Huzink liep bij het ongeluk een zwelling bij zijn hersenen op en een MRI-scan gaf weinig hoop. "We kregen ook gelijk te horen: Kevin wordt nooit meer de oude", aldus zijn vader. "Na twee jaar konden we de balans opmaken hoe Kevin zou herstellen, zeiden de artsen in Groningen." PEC Zwolle besloot het talent te steunen en gaf hem twee jaar de tijd om te herstellen.

Zo lang duurde het niet, want acht maanden later maakte hij al zijn rentree. "Koppen doe ik gewoon", aldus Huzink. "In tegenstelling tot wat artsen zeiden, kan ik nog altijd profvoetballer worden. Dat is mijn droom. Bij PEC Zwolle", aldus Huzink. "Ik ben een echte Heracles-fan, maar ik wil PEC terugbetalen, voor wat ze nu voor me gedaan hebben."