Geen Ajax-kans: 'Geen kwaad woord over Orejuela, maar als ik hem zag spelen...'

Geen Ajax-kans: 'Geen kwaad woord over Orejuela, maar als ik hem zag spelen...'

27-02-2019 16:00 Laatste update: 17:27
43

Damil Dankerlui tekende in 2015 een driejarig contract bij Ajax, maar brak nooit door bij de Amsterdammers. Dat Luis Manuel Orejuela de voorkeur kreeg, stak de huidige Willem II-verdediger.

"Geen kwaad woord over hem, maar als ik hem zag spelen, had ik niet het idee dat ik veel minder was", aldus Dankerlui in gesprek met Voetbal International. "Ik weet hoe het tegenwoordig werkt in de voetballerij: hij kostte miljoenen en moest spelen, dat snap ik ook wel. Daardoor kreeg ik helaas geen kansen. En dus was ik er klaar mee: ik moest gaan spelen." 

"Ik heb wel een paar oefenwedstrijden gespeeld en tijdens officiële wedstrijden op de bank gezeten, maar verder vooral héél veel warmgelopen", aldus Dankerlui. Inmiddels zit hij bij Willem II en met die club kan hij zich donderdagavond plaatsen voor de bekerfinale.

"Ik denk dat we 'm dit jaar écht kunnen pakken. Als je naar Feyenoord moet in de halve finale, dan probeer je het wel, maar je weet dat het superlastig wordt. (...) Het ging de laatste weken wat minder, maar met dít team, dít systeem en het voetbal dat we kúnnen spelen, geloof ik heilig in een stunt."

Lees ookDone deal: Ajax is akkoord met lange uitleenbeurt en zwaait Orejuela uit

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie