Ongelukkige tweet Chelsea gaat viral: 'Wie zou jij willen aantrekken?'

Ongelukkige tweet Chelsea gaat viral: 'Wie zou jij willen aantrekken?'

27-02-2019 17:51
13

Een merkwaardige tweet van Chelsea gaat woensdag viral. De Londense grootmacht stelde de eigen supporters de vraag welke speler in de zomer moet worden aangetrokken.

'Wie zou jij in de zomer willen aantrekken?', luidt de tweet van Chelsea. Dat leidt tot een storm aan reacties. Binnen een uur was het bericht ruim 1.000 keer geretweet, 3.200 keer geliket én was er 2.300 keer op gereageerd. Inmiddels is de tweet verwijderd, maar toen was het leed al geschied.

De timing van de tweet is bijzonder opmerkelijk, want Chelsea kreeg vorige week vrijdag een transferverbod opgelegd van de FIFA. De Londense grootmacht mag de volgende twee transferperiodes (zomer en winter) geen aankopen doen, omdat de regels aangaande het vastleggen van 29 minderjarigen zijn overtreden.

Het zijn sowieso geen gelukkige tijden op Stamford Bridge. Chelsea verloor zondag de League Cup-finale van Manchester City, heeft te maken met het veelbesproken incident rond doelman Kepa Arrizabalaga én manager Maurizio Sarri ligt zwaar onder vuur. Woensdagavond wacht de belangrijke competitiewedstrijd tegen Tottenham Hotspur.